dimecres, 9 de desembre del 2015

TENS EL PROFESSOR QUE ET MEREIXES? 17 preguntes fàcils que et donaran la resposta...


Amb aquest post estreno la secció d'Articles d'innovació i opinió!!!
En aquesta secció us aniré parlant de les novetats educatives, d'eines TIC, etc.. i també us donaré la meva visió sobre temes que penso que us poden interessar. Espero que us sigui molt útil!!!

Continua llegint i en menys de dos minuts podràs saber si el teu professor d'instrument és tan bo com et mereixes!!!



Respon, mentalment o per escrit, les preguntes següents:

1.  Com toca el teu professor? És bon músic?
2.  Normalment tens ganes d'anar a classe o et sol fer mandra?
3.  Si haguéssis de triar una opció, diries que el curs passat vas aprendre molt o poc?
4.  Durant la setmana, tens ganes d'estudiar?
5.  T'ensenya el que TU vols aprendre o el que ELL et vol ensenyar?
6.  Creus que continua aprenent? O ja en sap prou?
7.  Té molts  o pocs alumnes? Per què?
8.  Els alumnes que fa més temps que van a classe, saben molt més que tu?
9.  En general, tens la sensació que et prepara les classes a mida o que és la mateixa classe per a tots els alumnes?
10.  T'explica el que pensa que hauràs de millorar durant el trimestre o el curs, o ho saps al final de trimestre, quan et dóna l'informe?
11.  Quan et costa millorar o aprendre alguna cosa et proposa noves maneres de fer-ho o simplement et va repetint que ho practiquis?
12.  Falta sovint a classe?
13.  Et sembla que li encanta fer classes?
        14. Quanta estona estudies (aproximadament) a la setmana? Quanta estona creus que dedica (a la        setmana) el teu professor a preparar les classes?
        15.  L'estona de classe se't fa curta o llarga?
16.  Surts de classe amb ganes de tocar?
17.  Tens la sensació que el teu professor seria capaç d'ensenyar-te qualsevol aspecte musical que t'interessés?


Si la majoria de les teves respostes han estat positives, FELICITATS!!! TENS EL PROFESSOR QUE ET MEREIXES.


A continuació t'explico el perquè:

Un bon professor de música ha de ser un bon músic, ja que és gairebé impossible ensenyar el que no saps... però ALERTA, un bon músic no té perquè ser un bon professor!!!
És imprescindible disfrutar ensenyant per poder fer-ho bé i per desgràcia molts professor disfruten tocant però no ensenyant. En aquest cas, penso que el millor és que es dediquin en exclusiva a tocar i deixin les classes pels veritables professors.

Està demostrat que la majoria de nens aprenen més amb l'exemple que no pas del que se'ls explica. Segur que si veus que el teu professor dedica una bona estona cada setmana a preparar les classes tu també acabaràs destinant una bona estona a l'estudi del material que el professor t'ha preparat. De la mateixa manera, si notes que el teu professor disfruta fent classe segur que tu també t'ho passaràs molt bé. És doncs, molt important que el professor sigui coherent amb el que et demana i el que ell fa.


El professor s'ha de formar contínuament: Harmonia, arranjaments, classes col·lectives, com aprèn el cervell, música moderna, piano, bateria o d'altres instruments, música contemporània, musicologia, eines informàtiques musicals, dinàmiques de grup, música i moviment, tècniques de motivació, musicoteràpia, ioga o d'altres tècniques cos-art, són només uns exemples de tot el que necessita saber un bon professor.

La millor manera d'aprendre és passant-ho bé. Però ALERTA!!! No només ho hem de passar bé, l'objectiu final és passar-ho bé aprenent!!!! Per tant, al final de curs has notar que has millorat; si no, segurament acabaràs perdent l'interès.

El teu professor t'hauria d'ensenyar, sobretot, el que TU vols aprendre!!! És de sentit comú però per desgràcia no sempre es compleix. Per tant, si tens un professor que no pot o no vol ensenyar-te el que t'interessa cal que busquis un altre professor.

El teu professor ha de ser responsable. Ha de ser responsable de ser puntual, de no faltar a classe, etc... però també és el responsable de planificar el teu aprenentage. Aquí no val la improvisació!!! Ha de tenir clar el què, el com i el quan. Ho sigui: saber què vol ensenyar-te i explicar-t'ho, de quines maneres t'ho ensenyarà i marcar-vos un plaç de temps per veure si s'està aconseguint o cal rectificar l'estratègia.

I recorda que:


UN BON ALUMNE AMB UN PROFESSOR MEDIOCRE 
AL FINAL APRENDRÀ MÉS QUE UN MAL ALUMNE 
AMB UN BON PROFESSOR!!!



Però que això no et serveixi d'excusa!!!
SIGUES MOLT BON ALUMNE I TROBA EL PROFESSOR QUE ET MEREIXES!!! AIXÍ DISFRUTARÀS AL MÀXIM APRENENT MÚSICA!!!!

Potser també et pot interessar:

Alerta!!! Canvis en les proves de Pas de Grau!!!

Revolució a l'aula de música!!! Com et pot ajudar l'ordinador portàtil a fer molt més útil i divertida la classe?


SUBSCRIU-TE a NetiClariNet i rebràs GRATIS els àudios, la partitura, el midi i un ebook on t'explico com he fet servir el material del Popurri de Bandes Sonores d'acció per a Orquestra de Portàtils a les meves classes de música de l'institut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada